Ik werk bij ieder project volgens  een zelfde werkwijze, dat geldt voor particulieren en bedrijven. Wel is het afhankelijk van uw behoeften welke elementen ik in uw advies meeneem! Bekijk hiervoor de verschillende interieuradvies mogelijkheden.

De hier beschreven werkwijze is voor een uitgebreide interieuradvies met 3D impressies en projectuitvoering. Wanneer u voor alleen een basis interieuradvies kiest vallen de onderdelen ‘3D impressies’, ‘Meubelplan/Aankoopoverzicht’ en ‘Realisatie/Projectuitvoering’ vanzelfsprekend af.

Picture

Intake gesprek

Het interieurontwerp start met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we uw behoeften en wensen t.o.v. de ruimte en maak ik een analyse van de ruimte (o.a. opmeten en fotograferen). Na het intakegesprek ga ik aan de slag met het ontwerpen van een moodboard en de eerste schetsen van de indeling van uw ruimte.

Picture

Moodboard

Het moodboard geeft de sfeer van het interieur weer, zonder al te kijken naar de indeling van de ruimte. Tijdens de terugkoppeling toetsen we of de sfeer van het moodboard u aanspreekt.

Picture

Indelings advies

Ik maak meerdere schetsen van de indeling van uw ruimte in de vorm van een plattegrond. Elke schets geeft een andere mogelijkheid van de indeling van uw ruimte weer.

Picture

Tussentijds overleg

Tijdens onze tussentijdse overleg bespreken we het moodboard en het indelingsadvies en maken een keuze voor een indeling die het beste bij u past. Dit ontwerp wordt de basis voor het eindresultaat. Hierna ga ik aan de slag met het definitieve ontwerp: het definitieve indelingsadvies, het kleurenplan, het verlichtingsplan, de 3D impressies en meubelplan

Picture

Kleuradvies

Het kleurenplan laat de kleuren en materialen zien die worden gebruikt voor de wanden, vloeren, meubels etc. Wanneer mogelijk neem ik bij de presentatie van het eindresultaat stalen mee. Veel klanten kiezen er ook voor om samen met mij bij mijn stoffeerder raambekleding en/of vloerbekleding en/of karpetten uit te zoeken.

Picture

Lichtplan

Het verlichtingsplan geeft de verschillende lichtpunten in de ruimte aan. Hierbij geef ik een overzicht van toe te passen armaturen.

Picture

3D impressies

Als de definitieve indeling rond is, maak ik hier fotorealistische 3D impressies van. Ik maak meerdere 3D impressies, zodat elke hoek van de ruimte goed zichtbaar is.  

Picture

Meubelplan

Binnen het door u aangegeven budget ga ik op zoek naar de aan te schaffen meubels en accessoires e.d. Hiervan ontvangt u een lijst die u zelf kunt aankopen of u laat de aankoop via mij verlopen zodat u zelf niet alsnog op pad hoeft.

Picture

Presentatie advies

Na afronding van het ontwerpproces kom ik bij u langs om u het interieurontwerp in een professionele A3-presentatie te overhandigen. Het interieurontwerp lopen we dan samen nog even door.

Picture

Realisatie project

U kunt er voor kiezen het interieurontwerp zelf uit te voeren of de uitvoering door mij te laten begeleiden. Ik ga voor u op pad om de juiste meubels en accessoires in te kopen en vraag offertes aan voor de grotere aankopen en werkzaamheden. Uiteindelijk komt alles bij elkaar en zorg ik voor de puntjes op de i wat betreft de plaatsing van de meubels en styling van de ruimte.